Tuesday, December 1, 2009

Σκηνές από την Ουαλία

Αγάλματα συνομιλούν στο Cardiff Bay, σημείο συνάντησης των Ουαλών, περιοχή με δεκάδες εστιατόρια και καφέ για κάθε γούστο


Στην είσοδο του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας

Το ρολόι της πύλης του Μουσείου


Βόλτα μετ' εμποδίων, λόγω δυνατών ανέμων...


Πρωινός καφές, λίγο πριν γεμίσουν κίνηση οι δρόμοι


Η βροχή κι ο αέρας δεν πτοούν τους μουσικούς που έχουν αρχίσει την παράστασή τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο St David, πεζόδρομο στην εμπορική συνοικία του Cardiff

Τα καταστήματα στο Cardiff ήταν στολισμένα από τα μέσα Νοεμβρίου, αν και η οικονομική κρίση έχει εμφανείς επιπτώσεις στην αγορά ολόκληρης της Βρετανίας.

18 comments:

Κωνσταντίνος Κόλιος said...

Πανέμορφα, γκρίζα, μελαγχολικά ίσως, έντονα χειμωνιάτικα αλλά η ομορφιά υπάρχει. Κι ο χειμώνας ήρθε και σε μας.

Καλό μήνα καλό χειμώνα να έχουμε.

Hellenic Potion said...

Υπέροχο ταξίδι πραγματικά, με πολύ όμορφες εικόνες και σίγουρα αξέχαστες αναμνήσεις!

Καλό μήνα Εύα!!!

Eva Stamou said...

@Κωνσταντίνος Κόλιος

Καλό μήνα και καλό χειμώνα Κωνσταντίνε, αν και ο αττικός ουρανός συνεχίζει να είναι φωτεινός.

Eva Stamou said...

@Hellenic Potion

Η εμπειρία της Ουαλίας ήταν έντονη και ιδιαίτερη.

Καλό μήνα!

Diatton said...

Εύχομαι να ήταν ευχάριστη η διαμονή στην Ουαλία. Όσο για την πρώτη φωτογραφία που είδα στην ανάρτησή σου είναι από αυτές που δύσκολα ξεχνιούνται...

Eva Stamou said...

@Diatton

Έχεις δίκιο για την πρώτη φωτογραφία, το σημείο αυτό του Cardiff Bay είναι ξεχωριστό. Χαίρομαι που η εικόνα καταφέρνει, ως έναν βαθμό, να μεταφέρει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Καλό μήνα!

Mike said...

Καλό χειμώνα νάχουμε αγαπητή Εύα. Όμορφες εικόνες όλες, ίσως με περιρρέουσα ... θλίψη (τουλάχιστον σε όσους αρέσει ο λαμπερός μας ήλιος)
όμως δεν παύουν να είναι ωραίες!

katrine said...

Καλωσορίσατε,σίγουρα θα περάσατε όμορφα:))
Χειμωνιάτικο σκηνικό αλλά, τρε σικ μαζί με σας στις φώτο.

Τι ιδιαίτερα αυτά τα αγάλματα εκεί στην άκρη.Τι λένε μεταξύ τους αλλά και πόσα έχουν ακούσει απ τους επισκέπτες που τα πλησιάζουν!!
Καλό μήνα και καλές γιορτούλες να έχουμε
Φιλιά

Anonymous said...

Όμορφες εικόνες. Όμορφες και δελεαστικές.
Θα σταθώ κι εγώ στα αγάλματα. Εξαιρετική δημιουργία.

Καλησπέρα.

Eva Stamou said...

@Mike

Αγαπητέ Mike,

έχουμε συνδέσει τον χειμώνα με τη μελαγχολία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια εποχή με πολλές ομορφιές. Ας τις απολαύσουμε!

Καλό μήνα!

Eva Stamou said...

@katrine

Πέρασα πολύ όμορφα Κατερίνα μου, αν και θα ήθελα να ξαναβρεθώ στα ίδια μέρη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Φαντάζομαι ότι το Cardiff Bay θα είναι υπέροχο ηλιόλουστο.

Καλό μήνα!

Eva Stamou said...

@steriani zali

Αντώνη, καλό μήνα και καλό χειμώνα!

Ναι, τα αγάλματα στο Bay κι όλα όσα συμβολίζουν - την αναχώρηση, το ταξίδι, την μετανάστευση, αυτούς που μένουν πίσω και περιμένουν - δημιουργούν έντονες εικόνες και σκέψεις.

Καλό βράδυ.

Phivos Nicolaides said...

Καλοσωρίζουμε ευατούς και αλλήλους!! Μόλις γύρισα κι εγώ σήμερα χαράματα! Στείλε μου κι άλλες φωτογραφίες αν υπάρχουν για τον 'Ταξιδιάρη'!

Eva Stamou said...

@Phivos Nicolaides

Καλημέρα Φοίβο. Με μεγάλη χαρά θα σου στείλω φωτογραφίες για τον 'Ταξιδιάρη' από την παραμονή μου στο Μάντσεστερ και στην Οξφόρδη.

Καλό σαββατοκύριακο.

ritsmas said...

Ειχα τη χαρά να επισκεφθώ πολλές φορές την Ουάλλια, το Σουόνσι και το Cardiff κι ένα ακόμη Port ταδε ( δεν θυμάμαι) και μου έμεινε αυτή η διαφορετική Βρετανία, με την ελαφρά μελαγχολία και την ιδιαίτερη γλώσσα που μάλλον δεν κατάλαβα ποτέ, γι αυτό και τους ελεγα μιλήστε μου αγγλικά σας παρακαλώ.Ειδικά στο Σουόνσι που το ταράζει ο ωκεανός υπήρξε και απρόσιτη ομορφιά που επί ώρες προσπαθούσα να τη συγκρίνω με την ομορφιά μιας δικής μας περιοχής που επίσης την κτυπούν οι αέρηδες , αλλά δεν την εντόπισα ποτέ, παρ ότι στη φαντασία μου ξέρω ότι υπάρχει..
Το ταξίδι γίνεται πηγή βαθιάς, καθαρκτικής γνώσης όταν ξέρεις να το διανύσεις σωστά..
καλημερα Ευα μου...

Eva Stamou said...

@ritsmas

Έχεις δίκιο Ρίτσα, η Ουαλία διατηρεί πεισματικά το δικό της χρώμα, αυτό που την κάνει τόσο διαφορετική από την υπόλοιπη Βρετανία. Δεν είναι μόνο η γλώσσα είναι και η διαφορετική νοοτροπία των ανθρώπων, η ευθύτητα στην επαφή κι η έλλειψη της υπερβολικής ευγένειας των Άγγλων που αντί να φέρνει πιο κοντά δημιουργεί συχνά μεγαλύτερη απόσταση.

Anastasios said...

Είναι 1.00 το πρωΐ στο Λονδίνο.

Οι όμορφες φωτογραφίες σου από το Κάρδιφ μου θύμησαν την εξάχρονη θητεία μου στην πρωτεύουσα του Πριγκηπάτου. Αξέχαστες εποχές.

Ο Ουαλός και Ουαλόφωνος, αλλά και ειλικρινής Φιλέλληνας, ποιητής Euros Bowen ήταν και παραμένει μόνιμη και σταθερή πηγή έμπνευσης.

Eva Stamou said...

@Anastasios

Αγαπητέ Αναστάσιε, καλώς ήρθες στο ιστολόγιό μου. Χάρηκα που ανακάλυψα τα δικά σου μπλογκς και που έγιναν αφορμή να θυμηθώ τα χρόνια που έζησα στο Λονδίνο (στην περιοχή του Ealing) και απολάμβανα την πολιτιστική ζωή της Βρετανικής πρωτεύουσας. Θα επισκέπτομαι τακτικά τα ιστολόγιά σου - έχεις πολύ ενδιαφέροντα κείμενα και ωραίες φωτογραφίες.